IMPLANTAATBEHANDELING
Uw tanden en tandvlees zijn een van de belangrijkste onderdelen van uw lichaam. De ontwikkelingen op het gebied van tandheelkundige behandelingen is de laatste jaren met stappen vooruit gegaan. Een daarvan is implantaatbehandeling. Bij een implantaatbehandeling worden er nieuwe prothese-tanden geplaatst. Deze prothese-tanden vervangen de tanden die onherstelbaar beschadigd zijn.
Werkwijze
Eerst wordt de titanium schroef gemaakt die met nauwkeurig en alle voorzichtigheid op de plaats van de wortel. Na enkele maanden raakt de mond gewend aan de schroef. De tandstructuur accepteert de schroef en ziet deze als een deel van uw kaak. De volgende stap is om een ​​prothetische tand aan de schroef te bevestigen. Nadat de mondstructuur de schroef heeft geaccepteerd, zijn de tanden geschikt voor uw mond en kaakstructuur. De mond beschouwt de protheste-tanden als een natuurlijke tanden. In de kliniek zullen wij in alle fasen en processen ondersteunen.

Veelgestelde vragen over implantaatbehandeling

Wat is implantaat?
Een implantaat is het inbrengen van een metalen structuur vergelijkbaar met een tandwortel in het kaakbot. Tegenwoordig wordt het beschouwd als een van de meest populaire behandelingsmethoden die worden gebruikt bij de behandeling van onherstelbaar beschadigde kanten.

Is er een leeftijdslimiet voor implantaattoepassingen?
Het tandheelkundig implantaat kan op elke volwassene worden aangebracht met volledige botontwikkeling. Er is geen maximale leeftijdsgrens voor implantaatchirurgie. Implantaatbehandeling kan worden toegepast bij patiënten van alle leeftijden met volgroeide en kwalitatief sterke kaakbot.

Wat is de totale behandelingsduur?
De duur van de behandeling kan variëren, dit is per persoon verschillend. Het implantaat heeft een 2-staps behandelingsprocedure. De eerste fase is de plaatsing van het implantaat, de tweede fase is de implantaatprothese. De implantatie duurt ongeveer 15 minuten voor 1 implantaat. Na de operatie duurt het 3 á 4 maanden voordat de implantaten volledig worden geassembleerd met het kaakbot. Hierna wordt de permanente implantaatprothese binnen 10 dagen uitgevoerd. Er wordt een tijdelijke prothese gemaakt om de herstelperiode van 3 á 4 maanden te overbruggen.