FAQ Gebitsbehandelingen

Algemeen

Is er sprake van garantie op mijn behandeling?

Ja, u krijgt langdurige garantie op de uitgevoerde behandelingen. De garantietermijn verschilt per behandeling. Voorafgaand aan de behandeling zal u alle informatie van ons ontvangen.

Is het mogelijk om een behandelplan te ontvangen zonder eerst een OPG toe te sturen?

Bij Whitening Expert is het voor zirkonium (kronen en bruggen) behandelingen en facings mogelijk om zonder een OPG scan een behandelplan voor te schrijven. Een behandelplan voor bovengenoemde behandelingen, kan al worden geschreven aan de hand van duidelijke foto’s (met de camera of telefoon).

Voor een implantatenbehandelingen moet er wel een OPG scan gemaakt worden om een behandelplan te kunnen schrijven. Dit komt omdat er met het blote oog niet kan worden bekeken hoe de bottenstructuur eruit ziet.

Zijn de kosten voor reis en verblijf in de prijs inbegrepen?

Whitening Expert vindt het belangrijk dat u volledig de regie in eigen handen heeft. Wij ondersteunen u bij de punten waarin u ondersteund wilt worden. Whitening Expert heeft een samenwerkingsverband met een aantal hotels die op loopafstand van de kliniek gevestigd zijn. Aan de hand van uw wensen maken wij een offerte met daarin de kosten voor reis en verblijf.

Wat is de duur van mijn verblijf in Istanbul?

Dit hangt af van de behandeling die u zult krijgen. In alle gevallen zult u binnen 5 dagen volledig behandeld zijn. Onze klinieken zijn van maandag tot en met zondag open. Uiteraard is het ook mogelijk om er een vakantie aan vast te plakken.

Bij een implantaten behandeling zult u tweemaal moeten reizen. De eerste keer zullen de implantaten gevestigd worden. Het duurt meestal 3 á 4 maanden voordat de implantaat volledig assembleert met de kaakbot. De tweede keer zullen de kronen op de implantaten gevestigd worden

Is een tandheelkundige behandeling wel betrouwbaar in Istanbul?

Onze tandartsen in Istanbul hebben jarenlange ervaring met de aangeboden behandelingen. De klinieken waar de behandelingen worden uitgevoerd zijn 100% veilig en betrouwbaar. Gegarandeerd! Er is veel aandacht voor hygiëne en de klinieken beschikken over ISO 9001 certificering en ISO 13485 CMDCAS

Kronen en bruggen

Doet het aanbrengen van kronen en bruggen pijn?

Het aanbrengen van kronen en bruggen kunnen voor irritatie aan de tanden zorgen. Onze klinieken beschikken over verdovingsmiddelen die ook in Nederland worden gebruikt om de irritatie te verzachten.

Hoe dient een kroon onderhouden te worden?

Een kroon onderhoudt u net als iedere andere tand. Dagelijkse mondhygiëne is belangrijk. De plaatsen rondom de tandvlees moet u extra goed reinigen. Dit is namelijk een kwetsbare plek. Hier kan tandplak ontstaan die gaatjes kunnen veroorzaken. Poets dit gebied zo zorgvuldig mogelijk.

Wat is de levensduur van een kroon of brug?

Whitening Expert gebruikt voor kronen en bruggen het materiaal zirkonium. Dit materiaal sterk en gaat minstens tien jaar mee. Uiteraard draagt de uw zorgvuldigheid bij aan de duurzaamheid van de kronen en bruggen.

Facings

Welke materialen worden voor facing gebruikt?

Het is mogelijk om verschillende soorten materialen te gebruiken voor facing. De meest gebruikte materialen zijn composiet, porselein en e-max. Onze tandartsen gebruiken alleen porselein en e-max omdat Whitening Expert alleen de beste producten wil aanbieden. Composiet is kwalitatief minder goed dat porselein en e-max. Daarnaast heeft composiet het kenmerk dat er binnen 2 jaar slijtage optreedt. 

Heeft een facing extra onderhoud nodig?

Extra onderhoud is niet nodig bij facing. Wel is het belangrijk om de facing dagelijks te poetsen met een zachte tandenborstel en het regelmatig flossen is ook van belang.


Is een facing geschikt voor ieder gebit?

Facing is niet geschikt voor ieder gebit of tand. Het is belangrijk om de status van de tand goed te controleren alvorens de aangeraden kan worden. In sommige gevallen is het mogelijk dat de tand dusdanig beschadigd is, dat facing niet meer mogelijk is. In dat geval is een kroon een goed alternatief.

Kan ik alles eten en drinken met facing?

Na de behandeling kunt u normaal eten en kauwen. Het is overigens af te raden om op hard voedsel te kauwen zoals bijvoorbeeld een zuurtje of noot. Dit kan zorgen voor slijtage van de facing.

Implantaten

Kunnen er problemen of complicaties na de behandeling ontstaan?

Problemen en complicaties komen zelden voor. Er bestaat een kleine kans dat een implantaat niet vastgroeit. In dit geval zal het opnieuw geplaatst worden. Ook kan het voorkomen dat het oorspronkelijke behandelplan gewijzigd moet worden om medische problemen te voorkomen. Dit gaat te allen tijde in overleg met de patiënt.

Is het plaatsen van een implantaat pijnlijk?

Tijdens de behandeling voelt u niets. De plaats in het gebit wordt volledig verdoofd. Het is wel mogelijk dat u na de behandeling irritatie ervaart omdat er tot wel een paar dagen na de behandeling zwelling kan ontstaan. Voor deze operatie krijgt u medicatie om ongemakken te voorkomen.

Hoe belangrijk is mondhygiëne?

Het is ontzettend belangrijk om uw mond goed te reinigen. Mondhygiëne zorgt er niet alleen voor dat uw gebit gezond blijft maar ook uw tandvlees.

Kan ik een implantaat ook poetsen?

Ja, sterker nog een implantaat moet u poetsen. Probeer minimaal 2 keer per dag te poetsen.

Is ieder gebit geschikt voor implantaten?

Op ieder volledig uitgegroeid gebit is het mogelijk om implantaten te plaatsen. Dit is in principe bij elk gebit vanaf 18 jaar.

Groeien implantaten altijd vast?

Bij Whitening Expert zijn alle implantaten behandelingen met 100% goed geslaagd. Onze tandartsen behandelen u zorgvuldig en goed. Wij hebben met onze tandartsen de afspraak dat u pas weg mag als u 100% tevreden bent over het resultaat.

Ziet het resultaat op implantaten even mooi uit als eigen tanden?

Ja, het resultaat van implantaten is net zo mooi als uw eigen tanden. Whitening Expert streeft ernaar om de implantaten er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien.