FAQ Bleekbehandelingen

Is een bleek behandeling bij Whitening Expert pijnvrij?

Een behandeling bij Whitening Expert is over het algemeen volledig pijnloos. Als u gevoelige tanden of een geïrriteerd tandvlees hebt, zou het een beetje pijn kunnen doen. Wij verrichten in alle gevallen de behandelingen met veel zorgvuldigheid.

Mag er gebleekt worden tijdens de zwangerschapsperiode?

Er zijn geen onderzoeken bekend waaruit blijkt dat het bleken van tanden schadelijk is voor de moeder of de foetus. Desondanks is het bij ons uit voorzorg niet mogelijk om tijdens de zwangerschap te bleken. Wij houden de ontwikkelingen daarin nauw in de gaten.

ik heb gaatjes, kan ik bleken?

Ja zeker, bij ons is het mogelijk om te bleken als u gaatjes heeft. Het bleken tast de gaatjes en uw gebit niet aan.

Wat te doen als ik rook?
Roken zorgt voor verkleuringen op uw tanden. Om deze verkleuringen zo veel mogelijk te vermijden, dient u na ieder sigaret uw mond te spoelen met water. Hierdoor kunt u de verkleuringen gedeeltelijk voorkomen. Onze specialisten geven u alle informatie hierover.
Eten & Drinken na het bleekproces?

Na het bleken adviseren wij onze klanten ALLE kleurstoffen te vermijden voor een minimale
duur van 12 uur. Vermijdt ook zuren zoals sinaasappel. Deze zorgen juist voor een verslechtering van het glazuur. Onze specialisten vertellen u hier alles over na de behandelingen.

Is het tanden bleken schadelijk voor mijn tanden?

Het bleken van uw tanden bij Whitening Expert is niet schadelijk voor uw tanden. Wij werken op basis h202 non-perioxide hierdoor vindt er geen verandering in de hardheid van het glazuur plaats. De verandering in de hardheid van het glazuur vindt plaats bij stoffen met een lage PH-waarde (zure stoffen).
Weetje: Het drinken van sinaasappelsap is schadelijker voor uw gebit dan het bleken van uw tanden bij Whitening Expert.

Mag ik bleken met een vulling?

Ook bleken met een vulling is mogelijk. We kunnen nooit garanderen dat een vulling 100%
mee kleurt, het kan zijn dat er witte vlekjes blijven die na een paar uur verdwijnen. In veel gevallen verandert de kleur van de vulling in originele staat.

Worden alle sessies op 1 dag uitgevoerd?

Ja! alle sessies worden op 1 dag uitgevoerd. Het is ook mogelijk om sessies te verdelen over meerdere dagen indien u dat liever wenst. Whitening Expert is zeer flexibel daarin.

Wat zijn de voordelen van bleken zonder peroxide?

Het is de veiligste en betrouwbaarste vorm van tanden bleken. Het tandglazuur wordt niet
aangetast waardoor er geen verslechtering van uw gebit plaatsvindt.