Facings
Een facing is een schildje dat op de tand wordt aangebracht. De materialen die gebruikt worden voor het plaatsen van facing is porselein of composiet. De keuze van het materiaal is geheel aan u. Uiteraard in overleg met de tandarts die u daarover advies geeft. Deze schild zorgt ervoor dat de vorm en kleur van de tand mooier wordt.
PORSELEINEN of E-max FACING (WERKWIJZE)

Allereerst slijpt de tandarts een dun laagje van het glazuur van de tand dat behandelt dient te worden. Dit zorgt ervoor dat de porseleinen of e-max facing goed over de tand past en comfortabel aanvoelt. Aan de hand van de afdruk van de te behandelen tand, zal de tandarts een facing maken die exact aansluit op de vorm, kleur en grootte van de andere tanden. Vervolgens wordt de facing aangebracht op de te behandelen tand.

Composieten (werkwijze)
Een facing van composieten bestaat uit exact hetzelfde materiaal als een vulling. Bij deze behandeling wordt de tand met zuur bewerkt om de tand ruwer te maken. Doordat de tand ruwer is, zal de facing beter en mooier geplaatst kunnen worden. Nadat de te behandelen tand met zuur bewerkt is, zal de tandarts het composiet zorgvuldig en laag voor laag aanbrengen. Hierdoor ontstaat er een facing die bij de rest van je tanden past.